Librislaureaat Bernard Dewulf is winnaar van De Inktaap

De tiende editie van De Inktaap is gewonnen door Bernard Dewulf (foto) met Kleine dagen, een verzameling van zijn columns. Eerder kreeg Dewulf voor hetzelfde werk al de Libris Literatuur Prijs. De winnaar werd aangeduid door 2500 jongeren uit het Nederlandse taalgebied.

Voor De Inktaap, een initiatief van de Nederlandse Taalunie, maken jongeren een keuze uit de winnaars van de drie "grote" literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied. Dit jaar waren dat Kleine dagen van Bernard Dewulf (Libris Literatuur Prijs), Godenslaap van Erwin Mortier (AKO Literatuurprijs) en 's Nachts komen de vossen van Cees Nooteboom (winnaar Gouden Uil).

Vandaag kreeg Dewulf de prijs uit handen van een aantal van de jonge juryleden. Ruim 160 scholen uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao namen deel aan de tiende editie van De Inktaap. Gedurende een periode van vijf maanden lazen en bespraken ruim 2500 middelbare scholieren de boeken om uiteindelijk op de feestelijke slotdag dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied uit te reiken.

Tags: Literaire prijzen, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 01-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening