Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2011 naar Lieke Marsman

De jonge Nederlandse dichteres/debutante Lieke Marsman is gisteren bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2011, zo meldt de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. Deze in 1925 ingestelde ‘stimuleringsprijs' wordt ieder jaar uitgereikt, afwisselend in de categorieën poëzie en proza, aan een schrijver van wie in de jaren voordien haar/zijn eerste of eerste twee publicaties zijn verschenen. Lieke Marsman heeft één bundel gepubliceerd: Wat ik mijzelf graag voorhoud (Van Oorschot, 2010). De prijs bestaat uit een penning en 7.500 euro. De jury prijst haar vanwege "de eigenzinnige visie op de wereld, de beheersing van de poëtische trukendoos en het geloof in de poëzie, waarbij humor en zelfspot niet ontbreken". Haar debuutbundel "biedt uitzicht op een authentiek dichterschap." De jury bestond uit Elke Brems, Kester Freriks, Micha Hamel, Ingrid Hoogervorst en Gerard Raat. Eerdere laureaten van de Van der Hoogt-prijs zijn onder meer Ester Naomi Perquin, Geert Buelens, Erik Menkveld, Piet Gerbrandy, Peter Ghyssaert, Anna Enquist, Eva Gerlach, H.C. ten Berge, Christine D'haen, Leo Vroman, M. Vasalis, H. Marsman en J. Slauerhoff. (foto VPRO Boeken)

Tags: Nederlandse literatuur, Poëzie, Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening