Salman Rushdie gaat serie maken voor Amerikaanse kabelzender

De Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie is aangezocht om het scenario te schrijven van een nieuwe reeks voor Showtime, de Amerikaanse zender die bekend is van Weeds en Dexter. In Next People zal hij verschillende aspecten van de Amerikaanse samenleving behandelen en de snelheid waarmee deze verandert. Onder meer politiek, religie en seksualiteit komen aan bod, schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Rushdie, die zijn tijd verdeelt tussen Londen en New York, had al langer aangegeven graag voor televisie te willen schrijven. Midnight's children, zijn roman uit 1981, wordt momenteel ook herwerkt tot een filmscenario. Rushdie werkt daarvoor samen met de Indiase regisseuse Deepa Mehta. De titel wordt Winds of Change. Het recentste boek van Rushdie, Luca and the Fire of Life, verscheen in oktober jl. Zie onder meer Deadline Hollywood.

Tags: Britse literatuur, Boek en film, Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening