Brusselse De Slegtewinkel sluit de deuren

Het Brusselse filiaal van de  tweedehandsboekhandelketen De Slegte gaat eind juni dicht. De winkel in de Lievevrouwbroersstraat is structureel verlieslatend. "De omzetten liepen in 2010 verder terug. De Slegte ziet geen andere mogelijkheid dan dit filiaal per 30 juni van dit jaar te sluiten", zo meldt het bedrijf. Geheel onverwacht komt de sluiting niet. Eind vorig jaar werd de helft van de winkelruimte al ingeperkt. "Het is doodzonde, omdat de andere vestigingen in Vlaanderen weer aantrekken", zegt hoofd antiquariaat Kris Landuyt. Een viertal personeelsleden verliest zijn baan. Andere Vlaamse winkels staan volgens Landuyt niet op de helling.
Ondanks de Brusselse winkelsluiting zegt De Slegte dat het in 2010 versterkt uit de crisis is gekomen. "Er zijn gunstige winkelresultaten in vrijwel alle filialen, hoewel we momenteel in het boekenvak zeker niet mogen juichen. Er is wel een sterke groei van de onlineverkopen, zeker sinds de lancering van onze nieuwe webwinkel. Momenteel staan er ongeveer 400.000 tweedehandsboeken online." Precieze cijfers over de groei wil Landuyt niet vrijgeven. De Slegte verkocht in 2010 meer dan drie miljoen boeken.

Tags: Boekhandel
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening