'Nieuwsuur' aan de deur bij de Librisgenomineerden

 

Het actualiteitenprogramma Nieuwsuur overvalt - zoals elk jaar - de Librisgenomineerden (zie ons eerder bericht) aan huis: Adriaan van Dis, Peter Buwalda, Gerbrand Bakker, Arnon Grunberg, Yves Petry en Esther Gerritsen. De vernietigendste commentaar komt van Adriaan van Dis wanneer hij het pak met de boeken van de concurrenten opent en terzijde legt: "Esther Gerritsen? Connais pas." Maar hij heeft wel champagne klaar. Bij Esther Gerritsen moeit de poes er zich mee. "Geweldig. De enige vrouw ben ik." En haar huisgenoot roept: "Waar bleven jullie nou? Hoeraaaa!" Grunberg is in Zuid-Afrika en wordt even opgefoond door uitgever Vic van de Reijt. Peter Buwalda, die zijn huis flink heeft aangeveegd: "Mijn boek is het dikste, zo te zien." Gerbrand Bakker: "Van de zenuwen een band plakken, dat krijg je er ook van." Een verwaaide Yves Petry: "Ik weet waarvoor jullie komen. Gaat u een vraag stellen?"

Tags: Literaire prijzen, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening