Verkiezing Mooiste Vlaamse Boekomslag gelanceerd

Welke Vlaamse boekomslagen wekken het meeste aandacht op en zijn het fraaist vormgegeven? Met de Publieksprijs voor het Beste Boekomslag wil de Vlaamse Uitgeversvereniging (VUV) het publiek nauwer betrekken bij het esthetische aspect van het boek. Tien boeken zijn genomineerd, waaronder Hammertime van Jeroom, de tekeningen van Gal. Een halve eeuw op het scherp van de snee, La MaƮtresse du Pirate, Wie is er bang van de islam? en Brooddoos. Een verhaal in sneetjes. De lijst bevat zowel kinderboeken als gevarieerde non-fictie, maar geen literatuur. Tot 21 maart kun je je stem uitbrengen op de site van Boek.be, waarbij boekencheques van vijftig euro te winnen zijn. De Publieksprijs vormt een onderdeel van de Best Vormgegeven Boeken (de voormalige Plantin Moretusprijs), de onderscheiding die het belang tussen inhoud en vormgeving van boeken benadrukt. Op donderdag 21 april is de Antwerpse deSingel het decor voor de uitreiking, waar de vijf winnaars worden bekendgemaakt.


Tags: Literaire evenementen, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening