Leeg 'seksboek' wordt hit in Groot-Brittannië

Een 'auteur' hoeft soms geen woord te schrijven om een bestseller te scoren. Een opvallende cover kan volstaan. Kijk maar naar de meesterzet van de Britse ‘ideeënman' Sheridan Simove. Zijn volkomen lege boek van 200 pagina's is dé gig van het voorjaar in Groot-Brittannië. Op het omslag prijkt slechts in kapitale letters de titel What Every ManThinks about, apart from Sex? Op Amazon is het boek nog amper voorradig en Britse studenten gebruiken het massaal als notaboek. "Mensen vinden het een briljante grap", aldus de auteur tegenover NRC. "Ik verbaas me er oprecht over: blijkbaar zijn consumenten dus bereid om geld te betalen voor een leeg boek. Dat zegt iets over de You Tube-generatie: alles moet snel en ook onmiddellijk een reactie losmaken." De "auteur" zegt zelfs ‘geshockeerd' te zijn en ‘een beetje teleurgesteld' door het onverhoopte succes. "Aan mijn eerste boek, Ideas Man, heb ik vijf jaar gewerkt. Daarvan heb ik bij Amazon in totaal 35.000 exemplaren verkocht. Aan dit boek heb ik maar negen dagen gewerkt en nu verkoop ik er zo'n 2.500 per week. En uit zes verschillende landen willen de uitgevers nu de rechten opkopen. Bizar!"

Eerder had Simove al de krantenkolommen gehaald met zijn plan om zijn naam in 'God' te veranderen. Maar zijn bank aanvaardde één woord als naam niet en ook het alternatief 'Almighty God' kon niet door de beugel. What every man thinks about apart from sex kost 5,50 euro. Zie ook De Morgen.

Tags: Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-03-2011
Verwante berichten
Reacties

Inderdaad, Gelukkige Lezer. Zelf zag ik 15 jaar geleden al een exemplaar van het witte-bladzijdenboek "Tout ce que les hommes savent des femmes".

geplaatst door Boekenliefhebber op vrijdag 18 maart 2011 om 09u10

Zou hij soms het idee gepikt hebben van Arie Maat? Hij maakte ooit een (eveneens leeg) boekje met als titel: Wat managers van hun mensen weten. Zie ook http://www.ariemaat.net/managers.php

geplaatst door Bart op donderdag 17 maart 2011 om 21u02

Het is natuurlijk altijd flauw om iemand zijn succes te misgunnen maar in de boekenkast van een Italiaanse hoogleraar die ik ken staat al decennia zijn favoriete titel "Wat mannen van vrouwen weten". Klassiek, goud op snee, leren omslag. En leeg. Hij neemt graag zijn mannelijke gasten een voor een mee van achter de grappa na het eten om even zijn privécollectie te bekijken als zijn vrouw even niet oplet.

geplaatst door De Gelukkige Lezer op donderdag 17 maart 2011 om 13u33
Geef uw mening