Literair tijdschrift DW B breekt lans voor het zorgzame lezen

In zijn nieuwe nummer En/en, de eerste aflevering van de 156ste jaargang, pleit het literaire tijdschrift DW B voor een specifieke manier van lezen, een lezen dat voor alles aandachtig wil zijn, zorgzaam en geduldig. "Dat een tekst wil koesteren, hem levenwekkende, weldadige warmte geven, hem liefhebben. Wat zou dat kunnen zijn, zorgen voor een tekst, hem door de nodige zorg voor verval of verwaarlozing behoeden, hem in stand houden, levendig houden?", zo luidt de vraag. Het komt in elk geval neer op een zich bezighouden met. En dat vergt tijd. En hoe zou dit lezen in schrijven kunnen overgaan? Welke schriftuur doet recht aan zo'n lezen? Eveline Vanfraussen, Erwin Jans, Jan Masschelein, Esther Eggermont, Steven Humblet, Dirk Lauwaert, Myriam van Imschoot, Melanie Matthieu en Sven Vitse tonen hoe dat precies in zijn werk gaat. Voorts schiet de nieuwe rubriek Analoge ruimtes uit de startblokken met een samenwerking tussen Christophe van Gerrewey, Saskia de Coster en Anne Holtrop. En er zijn de ouwe getrouwe Feuilles volantes, waarin Dirk Leyman en Hans Cottyn de leesbevordering bij Vlaamse jongeren kritisch onder de loep houden en een aantal boude stellingnames lanceren. In  de rubriek Boeken zijn er recensies over werk van Don DeLillo, Joost Zwagerman, Daniël Rovers, K. Michel en Ilja Leonard Pfeijffer, en Tijdschriften, dit keer over Filter, Staalkaart en Cinemagie.

Tags: Literaire tijdschriften
Geplaatst door Jeroen Paulussen op 02-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening