Forse financiële injectie voor Jongerenliteratuurprijs

De onlangs opgerichte Grote Jongerenliteratuurprijs krijgt een forse financiële injectie. Het vermogensfonds Stichting Dioraphte adopteert de Vlaams-Nederlandse prijs voor jongerenliteratuur, waardoor de onderscheiding vanaf nu als Dioraphte Jongerenliteratuurprijs (DJP) door het leven gaat. Stichting Dioraphte steunt kwalitatieve projecten op het gebied van kunst en cultuur. Het totale uitgekeerde prijzengeld wordt verhoogd tot 45.000 euro. Er is een juryprijs van 15.000 euro voor het beste Nederlandstalige boek, een juryprijs van 15.000 euro voor het beste vertaalde boek (gedeeld door auteur en vertaler) en een publieksprijs van 15.000 euro. Op de longlist, geselecteerd uit 110 inzendingen, staan twintig titels die "bijzonder goed aansluiten bij de belevingswereld van jongeren tussen 15 en 25 jaar". Daarop ook twee Vlamingen: Bart Moeyaert (foto, met Het Paradijs) en Paul Mennes (met Het konijn op de maan). Op maandag 18 april maakt juryvoorzitter Ronald Giphart bekend welke 3 oorspronkelijk Nederlandstalige en 3 vertaalde boeken meedingen naar de uiteindelijke juryprijs. Medio mei kennen we de winnaars van de vakjury- en publieksprijs. Vorig jaar ging de prijs naar Peter Bekkers en Erlend Loe.

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening