‘Gomorra' krijgt nu ook een tv-versie

De wereldwijde bestseller Gomorra, waarin de Italiaanse auteur Roberto Saviano een ontluisterend beeld schetste van de Napolitaanse maffia, krijgt na de verfilming van Matteo Garone ook een bewerking tot een tv-serie. Opdrachtgever Sky Italia wil met de reeks verder borduren op het succes van de serie Romanzo Criminale, over de misdaadwereld in Rome. Saviano, die sinds het boek de klok rond onder politiebescherming staat, gaat mee het scenario superviseren.
De serie zal twaalf delen omvatten, die getrouw de structuur van het boek volgen. Verschillende regisseurs nemen de hoofdstukken voor hun rekening. De serie moet in 2012 afgewerkt zijn. Roberto Saviano schreef Gomorra in 2006. Het boek werd vertaald in twintig landen en succesvol verfilmd door Matteo Garone. Net als bij de verfilming is het de productiemaatschappij Fandango die de reeks onder haar vleugels neemt. Zie de VRT.

Tags: Boek en film, Italiaanse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening