'Atropa' van Lanoye op Münchner Kammerspiele

De befaamde Münchner Kammerspiele, het gezelschap waar de Nederlander Johan Simons de artistieke leiding voert, zal in december Tom Lanoyes Atropa opvoeren. Stephan Kimmig, die eerder al Mamma Medea van Lanoye regisseerde in München, gaat het stuk regisseren. Het wordt na Nürnberg, Konstanz, Hamburg en Münster reeds de vijfde Duitse enscenering van Lanoyes toneelstuk, dat ook in Duitsland in boekvorm werd uitgebracht. Tom Lanoye schreef Atropa. De wraak van de vrede in 2008 voor Guy Cassiers en het Toneelhuis Antwerpen. Het is een bewerking in alexandrijnen van teksten van Euripides, Donald Rumsfeld en George W. Bush. Momenteel ensceneert Guy Cassiers in het Toneelhuis een nieuwe tekst van Tom Lanoye, Bloed & rozen. Het lied van Jeanne en Gilles, over het leven en de terechtstelling van de volkse heldin Jeanne d'Arc en de kindermoordenaar en maarschalk Gilles de Rais. Het stuk gaat eind mei in première.

Tags: Theater
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening