Kunstboekenuitgeverij Ludion ontslaat vier personeelsleden

De Vlaamse kunstboekenuitgeverij Ludion ontslaat vier personeelsleden. Dat is het gevolg van een interne reorganisatie, zo bevestigt Johan de Koning, directeur-uitgever bij WPG België, waar Ludion deel van uitmaakt. "Tot september vorig jaar functioneerde Ludion nog als een stand-alone op het Antwerpse Eilandje, nu is het onderdeel van een grote groep na de overname ook van Standaard door WPG Uitgevers. We zitten nu allemaal samen in een gebouw aan de Mechelsesteenweg. Dat heeft geleid tot een aantal zakelijke aanpassingen en synergieën", zegt de Koning in De Morgen. De Ludion-personeelsleden kwamen daardoor terecht "in een grotere equipe met een breed expertiseveld", aldus een intern bericht.
Volgens De Koning heeft het ontslag van de personeelsleden geen gevolgen voor de uitgaven. Die blijven gewoon op peil. Onlangs werd Ludion iets geherpositioneerd na de oprichting van WPG-zusterbedrijf Lido, waarin het meer glamoureuze koffietafelboek én fotoboeken een plaats krijgen (zie dit bericht). Ludion zal zich onder directeur Peter Ruyffelaere weer strikter toeleggen op het kunstboek en tentoonstellingscatalogi." De economische crisis heeft geen vat op Ludion gehad, verzekert De Koning verder. "Door de bank genomen hebben we een heel goed jaar gehad, met de hele WPG-groep trouwens, ondanks een vertraging in de Gfk-verkoopcijfers."

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening