'Congo' van David van Reybrouck heeft nu ook 'Mooiste Boekomslag'

De Nederlandse boekverkopers hebben de cover van Congo. Een geschiedenis van David Van Reybrouck uitgeroepen tot Mooiste Boekomslag van het voorbije jaar. Het omslag werd ontworpen door Studio Jan De Boer voor De Bezige Bij.  De foto van de stokoude Congolees Etienne Nkasi is van de hand van Stephan Vanfleteren. Nkasi was een belangrijke orale bron voor Van Reybrouck. Een week voor de deadline van het manuscript overleed de man. Congo blijft daarmee maar de prijzen aan elkaar rijgen, al ging het ditmaal weliswaar niet om de inhoud. Eerder ontving Van Reybrouck onder meer de AKO Literatuurprijs en de Libris Geschiedenisprijs voor het boek. Studio Jan de Boer, die vorig jaar zijn 25-jarig bestaan vierde, is een van de grootste Nederlandse bureaus inzake boekvormgeving. Onder zijn opdrachtgevers behoren uitgeverijen als De Bezige Bij, Podium, Ambo|Anthos, A.W. Bruna en Nijgh & Van Ditmar. De winnende ontwerper kreeg een bokaal, de winnende uitgever een wisselbeker. De prijs werd uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst aan de Universiteit van Amsterdam. De verkiezing van Het Mooiste Boekomslag was een initiatief van Boekblad en Stichting De Best Verzorgde Boeken. Er waren twaalf omslagen genomineerd. Zie ons eerder bericht.

Tags: Uitgeverijen, Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening