Twee literaire romans op longlist Gouden Strop

Op de longlist van de Gouden Strop 2011, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, prijken ook twee uitgesproken literaire romans: Bonita Avenue, het debuut van Peter Buwalda en De held van Jessica Durlacher. Verder zijn onder meer Lupko Ellen (Herenboer), Lieneke Dijkzeul (Verloren zoon), Tess Franke (Maskerade) en het Vlaams-Nederlandse schrijversduo Kisling/Verhuyck met De duim van Alva genomineerd.
In totaal zijn 11 titels geselecteerd uit 111 inzendingen. Uit de longlist wordt later dit jaar een korte lijst met 4 of 5 genomineerden gekozen. De Gouden Strop wordt jaarlijks in juni uitgereikt, tijdens de Maand van het Spannende Boek. Actrice Inge Ipenburg is dit jaar voorzitter van de vijfkoppige jury. Vorig jaar ging de prijs naar de Vlaamse debutant Bram Dehouck voor De minzame moordenaar.

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 31-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening