Schrijfster Naima El Bezaz bedreigd met 'deportatie' via Twitter

De Nederlands-Marokkaanse schrijfster Naima El Bezaz en haar kinderen hebben bedreigingen ontvangen via Twitter. Vanaf het account NLvoorNL-ers viel zondag het bericht te lezen: "Naima El Bezaz ongewenst. De deportatiepolitie komt u en uw kinderen morgen ophalen in de Vinexwijk. Wees voorbereid." Bezaz, auteur van het succesvolle Vinexvrouwen waarin ze haar Zaandamse woonbuurt in een ironisch daglicht stelt, heeft gisteren aangifte gedaan bij de politie. Die zal de klacht verder onderzoeken. Op NLvoorNL'ers viel meteen een vervolgtweet te lezen: "Politie zal een aangifte van zo'n afschuwelijk dom Marokkaans wijf als jij, nimmer serieus nemen." El Bezaz wijst erop dat ze al eerder is bedreigd en dat de daders toen gepakt zijn. "Ze mogen niet aan mijn kinderen komen. Dit moet stoppen", aldus El Bezaz, wiens man inspecteur is bij de politie in Amsterdam. De schrijfster werd ook bedreigd nadat ze in 2006 kritiek uitte op orthodoxe moslimmannen in haar roman De Verstotene. Haar boek Vinexvrouwen wekte eind vorig jaar bovendien de woede op van een buurman, die met een bezem aan de deur kwam en dreigde met molotovcocktails. Zie onder meer Het Parool.

Tags: Polemiek, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening