'Dier, bovendier' van Frank Westerman krijgt verfilming

Dier, bovendier, het recentste boek van Frank Westerman, krijgt een verfilming. Pieter van Huystee Film heeft daartoe de filmrechten gekocht van Uitgeverij Atlas. Dier, bovendier is opgezet als een tijdreis langs de grote tragedies van de 20e eeuw aan de hand van het mythische Lipizzanerpaardenras.

Producent Pieter van Huystee wil samen met een Nederlandse en een buitenlandse omroep een lange documentaire (90 minuten) maken die behalve op televisie ook in de bioscoop vertoond zal worden.

De belangstelling voor Dier, bovendier in het buitenland blijft aanzienlijk, met op stapel staande vertalingen in het Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Kroatisch en Sloveens. Dier, bovendier reconstrueert het verhaal van vier generaties 'paarden des keizers'. Zij doorstaan de ondergang van het Habsburgse Rijk, de beide wereldoorlogen en de waanzinnige veredelingsproeven die plaatsvonden onder Hitler, Stalin en Ceausescu. Zo wordt het boek "een kroniek over raszuiverheid, een moderne fabel waarin het reinbloedige paard de mens onontkoombaar op zijn eigen tekort wijst". Westerman heeft zelf een verleden met een lippizaner. Hij was ooit de trainer van de hengst die optrad in een film met Monique van de Ven. Westerman richtte het dier af om te steigeren zodra de actrice het bij de halster wilde grijpen.

De derde druk van Dier, bovendier is onlangs verschenen als gebonden editie. Het omslagontwerp is geheel vernieuwd en doet meer recht aan de aard van het boek, waarin "de zweepslag van de 20ste eeuw" voelbaar is, zo meldt Westerman in een persbericht.

Tags: Boek en film
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening