Stephen King schrijft vuistdik boek over moord op Kennedy

De Amerikaanse thrillerauteur Stephen King zet zijn tanden in een controversieel onderwerp. Voor zijn nieuwe roman zoomt hij in op de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy. Het duizend pagina's tellende boek krijgt de titel 11/22/1963 mee, naar de dag dat Kennedy in zijn paradelimousine vermoord werd in Dallas (Texas). Het boek gaat over de 35-jarige leraar Engels Jake Epping die wanhopige pogingen onderneemt om de tragedie te voorkomen en het vermogen bezit om door de tijd te reizen. King duikt op een geraffineerde manier onder in het universum van Lee Harvey Oswald. Duidelijk is dat King zich met het boek in het kielzog begeeft van James Ellroy en andere auteurs die de moord in een roman of novelle goten zoals Don DeLillo, Stephen Baxter, JG Ballard of Jed Mercurio. Kings Engelse uitgever Philippa Pride beweert: "11/22/1963 is de beste ‘What if?'-novel die ik ooit gelezen heb. Het is een combinatie van Stephen Kings suspenseverhalen, gecombineerd met een epische verteltrant. Dit wordt ongetwijfeld het boek van 2011." Zijn literaire agent Chuck Verrill, die de Amerikaanse rechten beheert, noemt de roman "groots en ambitieus": "Hij blijft rondspoken". En nog: "King heeft de sociale, politieke en populaire cultuur van de Amerikaanse generatie diepgaand en verbeeldingrijk geabsorbeerd zoals geen andere auteur hem ooit voordeed." Meer dan uitgeverspromotalk? Dat weten we op 8 november 2011, wanneer 11/22/1963 in de VS en Groot-Brittannië verschijnt. Zie onder meer The Guardian en The Daily Telegraph.

Tags: Amerikaanse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening