Memoires Salman Rushdie in aantocht

Uitgeverij Contact heeft de Nederlandse rechten op de memoires van de  Brits-Indiase schrijver Salman Rushdie (1947) gekocht. Rushdie werd beroemd als schrijver van onder andere de romans Middernachtskinderen, De duivelsverzen. en De laatste zucht van de Moor. Wereldwijd werd hij bekend vanwege de fatwa die ayatollah Khomeini in 1989 over hem uitsprak naar aanleiding van de verschijning van De duivelsverzen.

Rushdie schrijft openhartig over zijn leven en zijn werk. Uitgangspunt van de memoires vormen de negen jaar die hij ondergedoken heeft gezeten vanwege de fatwa. Verder schrijft hij over zijn schooljaren, zijn rol als echtgenoot en vader en de ontwikkeling die hij doormaakte als schrijver. De auteur verwacht eind 2011 zijn memoires te voltooien. De Nederlandse vertaling verschijnt in 2012 bij Uitgeverij Contact, zijn vaste uitgever.

Tags: Britse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 13-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening