Y.M. Dangre enige Vlaamse genomineerde voor C. Buddinghprijs

De jonge Vlaamse dichter Y.M. Dangre is met zijn poëziedebuut Meisje dat ik nog moet, verschenen bij De Bezige Bij Antwerpen, genomineerd voor de C. Buddinghprijs 2011. De onderscheiding bekroont jaarlijks het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het voorbije jaar. Dangre, die in 2010 ook als prozaschrijver debuteerde met Vulkaanvrucht, is de enige Vlaming in het gezelschap genomineerden. De drie Nederlanders zijn Dennis Gaens (Ik en mijn mensen, Van Gennep), Marjolijn van Heemstra (Als Mozes had doorgevraagd, Thomas Rap) en Lieke Marsman (Wat ik mijzelf graag voorhoud, Van Oorschot). Aan de C. Buddingh'-prijs is een geldbedrag van 1.200 euro verbonden. De jury bestaat dit jaar uit Koen Stassijns, Anja de Feijter en Maarten Elzinga.

De winnaar wordt onthuld op 16 juni, tijdens het 42ste Poetry International Festival Rotterdam. Poetry International vindt plaats van 14 tot en met 19 juni 2011. Vorig jaar ging de Buddinghprijs naar de Vlaamse dichteres Delphine  Lecompte.

Tags: Literaire prijzen, Poëzie
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening