Verfilming van 'Life of Pi' van Yann Martel krijgt vorm

Eind volgende jaar zal de verfilming van Yann Martels bestseller Life of Pi in de bioscopen te zien zijn. Eerder bleven diverse filmplannen in een beginstadium steken. Inmiddels heeft Ang Lee (regisseur van o.a. Brokeback Mountain en Sense and Sensibility) de casting afgerond en is er in India met de opnames gestart.

Life of Pi is een wonderlijk boek. Het verhaalt van de Indiase jongen Piscine (praktisch afgekort tot Pi) die met zijn ouders scheep gaat om naar Canada te emigreren, met medeneming van de gehele dierentuin van zijn vader. Als het schip vergaat, blijft de veertienjarige Pi als enige over op een reddingsboot, die hij moet delen met een tijger, een hyena, een zebra en een orang-oetan. In een variant op het thema van de geit, de kool en de wolf moet hij maandenlang op de oceaan zien te overleven.
Wie Life of Pi leest, wordt meegesleept door het surrealistische verhaal over het vernuft en de overleving van Pi, verteld in de vlotte schrijfstijl van Martel. Lezers bij wie dat niet het geval was, deden de roman af als onrealistisch. Dat laatste zal wel verklaren waarom het manuscript van Life of Pi in eerste instantie door minstens vijf uitgeverijen werd afgewezen. Uiteindelijk zag uitgeverij Knopf er alsnog brood in. Met Life of Pi won Martel in 2002 de Man Booker Prize.

De rol van Pi zal worden gespeeld door de jonge, uit New Delhi afkomstige student Suraj Sharma. Tobey Maguire is gecast als verslaggever en ook Gérard Depardieu zal een rol spelen. Hoe de hyena, de zebra, de aap en de tijger in beeld zullen worden gebracht, is vooralsnog duidelijk. De film zal in 3D worden gedraaid (zie hier de trailer).

Andere boekverfilmingen die op stapel staan:
- The Great Gatsby (naar F. Scott Fitzgerald, 1925) wordt momenteel verfilmd door Baz Luhrmann (Moulin Rouge) met Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan en opnieuw Tobey Maguire. De film is een remake van de beroemde verfilming uit 1974 met Robert Redford en Mia Farrow (zie The Guardian).

- Extremely Loud and Incredibly Close (naar Jonathan Safran Foer, 2005) wordt momenteel verfilmd met Tom Hanks en Sandra Bullock.

- Cloud Atlas (naar David Mitchell, 2004) zal eveneens met Tom Hanks worden verfilmd.

- Hugh Laurie speelt de hoofdrol in de verfilming van Lloyd Jones met de Commonwealth Prize bekroonde Mister Pip. Wanneer de verfilming klaar zal zijn, is nog niet bekend.

Tags: Boek en film, Engelse literatuur
Geplaatst door Marjolein Corjanus op 16-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening