Appartement van Norman Mailer te koop voor 2,5 miljoen dollar

Literaire voyeurs beleven hoogdagen. Sinds het voorbije weekend staat het New Yorkse appartement van de Amerikaanse schrijver Norman Mailer (1923-2007) te koop. En wie het wil gaan bezichtigen, kan dat zonder veel moeite. The New York Times toont in een slideshow de pompeuze woonst van de beroemde ‘bad boy' van de Amerikaanse literatuur. Het optrekje komt nu voor 2,5 miljoen dollar op de immobiliënmarkt. Zoon Michael Mailer besloot samen met de familie tot de verkoop, nadat vorig jaar Mailers zesde vrouw Norris Church overleed. Zelfs over de inboedel kan onderhandeld worden, kondigt de zoon aan. De opbrengst van de verkoop wordt verdeeld over de negen kinderen van Mailer.
Het appartement is door Pulitzer Prizewinnaar Mailer veertig jaar geleden geconcipieerd als ‘een kraaiennest van een schip'. Ze bevindt zich op de twee bovenste verdiepingen van een pand in de Brooklyn Heights. Bovendien wilde macho Mailer via zijn uitkijkpost zijn hoogtevrees overwinnen. Langs diverse smalle laddertjes bereik je talloze verhogingen en kleine kamertjes met de atmosfeer van een kombuis. Mailer gaf het huis ook een avontuurlijke aanblik met trapezes en touwladders, vandaar dat het volgens The New York Times lijkt op een "jungle gym op zee". Vanuit zijn schrijfkamer had Mailer een indrukwekkend zicht op Manhattan via de East River.
De woning is nauwelijks gewijzigd sinds zijn dood in 2007. Ze zit tjokvol memorabilia, waaronder een button ten tijde van Mailers gooi naar het burgemeesterschap van New York, met de slogan: "I would sleep better if Norman Mailer were Mayor" of foto's van de schrijver in een boksring.
Norman Mailer was samen met Truman Capote en Tom Wolfe een van de godfathers van de New Journalism. Tot zijn bekendste boeken behoren zijn debuut The Naked en The Dead (1948) en Armies of the night (1969), over zijn deelname aan een demonstratie tegen de Vietnamoorlog. In 1969 kreeg hij voor dat boek zowel de National Book Award als de Pulitzer Prize in de nonfictiecategorie. Voor The Executioner's Song (1980) ontving hij voor de tweede maal de Pulitzer Prize. Mailer schreef ook biografieën over onder meer Pablo Picasso, Lee Harvey Oswald en Marilyn Monroe. (foto: NYT)

Tags: Amerikaanse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening