E-books in februari 2011 grootste categorie boeken in VS

E-books waren in februari 2011 qua omzet voor het eerst de grootste categorie boeken in de Verenigde Staten, zo becijferde de Amerikaanse Vereniging van Uitgevers (AAP). Met een bedrag van 90,3 miljoen dollar scoorde de categorie e-books aanzienlijk beter dan productgroepen als paperbacks, hardcovers en kinderboeken.

De AAP houdt van de grootste uitgevers in de VS bij hoeveel ze maandelijks verkopen aan boekhandels. Al enige tijd merkt ze een forse stijging van het aandeel e-books. Ten opzichte van februari 2010 groeide de categorie e-books volgens de cijfers met ruim 202 procent.
De traditionele uitgeefcategorieën kampten in februari allemaal met een sterke terugloop. Hardcover, paperback en 'mass market' daalden gezamenlijk met 156,8 miljoen dollar ten opzichte van februari verleden jaar. Over januari en februari resulteerde dit in een daling van 24,8 procent ten opzichte van de eerste twee maanden van 2010. De sterke stijging in de verkoop van e-books heeft te maken met het feit dat heel wat Amerikanen tijdens de feestdagen in 2010 een e-reader of tablet cadeau kregen. Die zijn nu volop bezig met het aanschaffen van e-books, terwijl ook het aanbod steeds uitgebreider wordt. Meer info staat te lezen bij e-readers.nl.

De Amerikaanse onlinewinkel Amazon had in januari al laten weten dat het in 2010 meer e-books dan paperbacks verkocht.

Tags: Digitalisering
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening