Postuum boek van Martin Bril over zijn leven met kanker

Er komt een postuum boek van de Nederlandse schrijver en columnist Martin Bril. In het vandaag te verschijnen Het evenwicht brengt Bril verslag uit van zijn slopende ziekte waaraan hij op 22 april 2009 uiteindelijk op 49-jarige leeftijd overleed, zo meldt uitgeverij Prometheus. In 2008 vernam Bril dat hij slokdarmkanker had, maar dat weerhield hem er niet van om te blijven schrijven tot de laatste snik.
In het boek Het evenwicht, ineens kanker staat een selectie van de verhalen, gedichten, brieven en e-mails die Bril schreef aan vrienden en zijn artsen. De selectie is samengesteld door zijn vrouw Anneke. Ze worden afgewisseld met de columns die Bril tijdens zijn ziekte voor De Volkskrant schreef. Tot een week voor zijn dood verscheen nog zijn column op de voorpagina. "De zaak loopt eerder uit de hand dan dat de ziekte zich timide ergens in een verborgen hoekje van het lichaam terug heeft getrokken", zo luidde het in een van zijn laatste columns.

De Nederlandse uitgeverij Prometheus bracht eerder al kort na zijn dood vier postume verhalen uit van Martin Bril. Vlak voor zijn dood voltooide Bril nog het manuscript van Dertig graden in de schaduw, zie ons toenmalig bericht. Geregeld verschijnen er thematische herbundelingen van zijn columns of Evelienverhalen.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening