Kinderboekenuitgeverij Clavis regelt achterstallige auteursbetalingen

Zo goed als alle kinderboekenauteurs en illustratoren die nog geld tegoed hadden van de Hasseltse uitgeverij Clavis zijn betaald. Er zijn nog slechts twee zaken in behandeling en in handen van advocaten. Dat zegt interim-CEO Willy Vanden Poel in Boekblad. Vanden Poel kreeg de leiding over het bedrijf op aandringen van de Limburgse Reconversiemaatschappij, nadat Clavis en zijn directeur Philippe Werck in de vuurlinie kwamen over laattijdige of uitblijvende betalingen aan auteurs. Een aantal kinderboekenauteurs zochten met hun klachten de openbaarheid op en schakelden de Vlaamse Auteursvereniging in. Vanden Poel: "Over de betalingen hebben we nu afspraken gemaakt met de VAV. Als er klachten zijn, wil ik die als eerste horen". Philippe Werck zetelt intussen niet meer in de vernieuwde Raad van Bestuur van Clavis.Hij blijft wel een dag per week actief voor "het zoeken naar creatief talent." Clavis meldt in een brief aan zijn auteurs en relaties dat er "een kapitaalsinjectie heeft plaatsgevonden om openstaande betalingen te voldoen en een gezonde bedrijfsvoering na te streven."

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening