Delegatie Nederlandse auteurs op PEN World Voices festival in New York

Voor de zevende keer start binnenkort het PEN World Voices Festival of International Literature. Doelstelling van het prestigieuze festival is de uitwisseling van ideeën te bevorderen tussen de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Het PEN (een afkorting voor 'poets, playwrights, essayists, editors, and novelists'), dat een platform wil zijn voor schrijvers en vrijheid van meningsuiting, verwelkomt dit jaar meer dan 100 schrijvers uit 40 landen. Onder voorzitterschap van Salman Rushdie zullen er vele fora en evenementen plaatsvinden met schrijvers als Amélie Nothomb, Hanif Kureishi en Jonathan Franzen en met discussies over onder andere de positie van schrijvers in China en Rusland.

Op het festival, dat van 25 april tot en met 1 mei duurt, zullen ook verschillende Nederlandse auteurs aanwezig zijn, dankzij een ondersteuning door het Nederlands Letterenfonds. De auteurs zijn Linda Polman, Ian Buruma, Abdelkader Benali en Frank Westerman. Frank Westerman's Ingenieurs van de ziel verscheen vorige week bij The Overlook Press in een vertaling van Sam Garrett als Engineers of the Soul en het boek wordt op World Voices gepresenteerd. Verder neemt Linda Polman deel aan een discussie over het moderne China, Abdelkader Benali zal zich uitspreken over de ontwikkelingen in de Arabische wereld en Ian Buruma is ingezet in een gesprek over Wikileaks.
Op 28 april zal Arnon Grunberg, volgens een aankondiging op zijn website, eveneens deelnemen aan het PEN festival, als gesprekspartner aan het forum Diaspora Capitals in het Jewish Community Centre.

 

Tags: Literaire evenementen, Wereldliteratuur, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Marjolein Corjanus op 21-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening