Gratis essay van Jonathan Franzen levert 'New Yorker' 16.000 nieuwe Facebookfans op

Hoeveel is een gratis essay van de Amerikaanse schrijver Jonathan Franzen waard? Als je de resultaten van een recent Facebookexperiment van The New Yorker moet geloven, schommelt het antwoord ergens tussen de 57.600 en 2.188.800 dollar. Hallucinante cijfers? Vorige week stelde het toonaangevende magazine een week lang een gratis essay van Franzen ter beschikking, over Robinson Crusoe, David Foster Wallace en eenzaamheid, waarna het weer achter hun paywall verdween. Maar je kon het artikel slechts lezen via de Facebookpagina van The New Yorker én nadat je op de ‘vind ik leuk'-knop van het magazine drukte. Dat leverde The New Yorker in één week tijd zestienduizend Facebookfans op, van 202.000 naar 218.000. Volgens Bloggasm heeft een Facebookfan een waarde tussen de 3,60 en 136,38 dollar. Hoe ze dat precies becijferen, kom je niet te weten. De lokvogelstunt van The New Yorker zet intussen andere media aan het denken over soortgelijke trucjes, met een link over de kwestie.

Tags: Amerikaanse literatuur, Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening