Modekoning Karl Lagerfeld broedt op boekenparfum

Modekoning Karl Lagerfeld is een van 's werelds onverzadigbaarste bibliofielen. In zijn woningen te Parijs, Rome, Monaco en New York bevinden zich in totaal 300.000 boeken, waaronder een immense verzameling kunst- en fotografieboeken. De ietwat pompeuze foto's van Lagerfeld tussen zijn schatten veroorzaken bij elke rechtgeaarde collectioneur niettemin een steek van afgunst. Lagerfeld liefhebbert ook als uitgever en boekhandelaar onder de vlag van 7L, met zaken in Parijs en binnenkort New York. Nu gaat hij nog een stapje verder, met de productie van een naar boeken geurend parfum, zo meldt Knack. Paper Passion, ontwikkeld door de Berlijnse parfumeur Geza Schön, is binnenkort bij het magazine Wallpaper te besnuffelen en komt later in een foedraal in de vorm van een boek terecht. De parfummaker laafde ter voorbereiding zijn neus aan diverse papiersoorten. De geur zou een vettige noot hebben. Zie ook Extravaganzi.

Tags: Boekencuriosa, Bibliofilie
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening