Gyorgy Konrad is te gast in Gent en Amsterdam

De Hongaarse schrijver Gyorgy Konrad, intussen 78 jaar, is met zijn gelooide stem en brede visie steeds een genot om naar te luisteren. Hij werd wereldberoemd met romans als De medeplichtige (1978), Tuinfeest (1989) en Geluk (2001), geschreven in een meanderende, lucide stijl. Komende woensdag stelt hij bij Liberales zijn nieuwe boek Slingerbeweging voor. Daarin schrijft hij opnieuw over de impact van de Hongaarse geschiedenis op zijn eigen leven. Dirk Verhofstadt interviewt Konrad in het Liberaal Archief te Gent. De toegang op 27 april is gratis, reserveren is aan te raden. Konrad, wiens ouders tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi's werden gedeporteerd, debuteerde in 1969 met de korte roman De bezoeker en kreeg tussen 1978 en 1988 te maken met een publicatieverbod in Hongarije. Toch affirmeerde hij zich al snel als een van de belangrijkste Europese naoorlogse schrijvers.

Konrad is overigens ook te gast op de Nacht van de Europese literatuur te Amsterdam op 11 mei 2011. De Nacht van de Europese literatuur in Amsterdam maakt deel uit een aantal bijeenkomsten in verschillende Europese hoofdsteden op 11 mei 2011 om het woord te geven aan een aantal auteurs van het nieuwe Europa. Tijdens twee rondetafelgesprekken zullen Europese auteurs in de Openbare Bibliotheek te Amsterdam discussiëren onder leiding van Frans Timmermans en Margot Dijkgraaf. Met verder ook deelname van Ingo Schulze (Duitsland), Maureen Freely (Groot-Brittannië), Vicente Molina Foix (Spanje), Nelleke Noordervliet (Nederland), Stéphane Audeguy (Frankrijk) en Gabriela Adamesteanu (Roemenië).

Tags: Literaire evenementen, Wereldliteratuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening