Autobiografie Morrissey blijft maar uitdeinen

Een Sisyphusarbeid die steeds maar uitdeint, zo omschrijft de voormalige Smiths-voorman Morrissey zijn autobiografie. Hij weet maar geen eind te breien aan zijn langverwachte werkstuk, dat intussen 200.000 woorden telt. "Ik ben eigenlijk niet zo interessant, dus ik weet echt niet waarom ik zoveel geschreven heb," zei Morrissey aan BBC Radio Four. "Ik ben gewoon door mijn hele leven gegaan. Zouden lezers 660 pagina's wel kunnen verdragen? En dan begin ik te twijfelen: zijn zes pagina's eigenlijk niet al teveel?" Nu is de eerste draft klaar en gaat Morrissey "trimmen" en "herschrijven." In 2012 zou het boek in de winkelrekken moeten liggen, diverse uitgevers staan trouwens te trappelen voor de ‘Mozography.' In hetzelfde interview verbood Morissey de conservatieve eerste minister David Cameron om nog naar muziek van The Smiths te luisteren, net zoals eerder Johnny Marr dat deed. Vooral Camerons liefde voor de jacht is Morissey als veganist een doorn in het oog. Nochtans heeft Cameron als jonge snaak ooit concerten van The Smiths bijgewoond. Zie The Guardian.

Tags: Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-04-2011
Verwante berichten
Reacties

U bedoelt vast niet "uitdeinen", maar "uitdijen".

geplaatst door carl op dinsdag 26 april 2011 om 21u55
Geef uw mening