Machelen verknoeit herdenkingsmuur Reve

In Machelen aan de Leie is een fout geslopen in een gedicht van Gerard Reve dat er ter zijner gedachtenis sinds kort op een muur prijkt. In het gedicht 'Credo', dat Reve in 1968 schreef, is een woord aangebracht dat er eigenlijk niet hoort te staan. In plaats van "niets dan duisternis en Dood" (in de tweede regel) staat er "niets anders dan duisternis en Dood".

Het college van burgemeester en schepenen van Zulte, waar Machelen een deelgemeente van is, is not amused en bespreekt maandag of het monument moet worden aangepast, zo meldt De Morgen. Wie verantwoordelijk is voor de fout, is nog in onderzoek.

De vijf meter lange herdenkingsmuur werd vorige week ingehuldigd, samen met een beeldhouwwerk van Roger Raveel. De fout in het gedicht is opgemerkt door Reve-liefhebber André Degen, die de regel vergeleek met de bundels Het zingend hart en De verzamelde gedichten. Ook journalist Carlos Alleene, die een boek over Roger Raveel schreef, was de fout opgevallen, aldus Het Nieuwsblad.(Foto: Gerard Reve bij Mies Bouwman)

Tags: Polemiek, Poëzie, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 28-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening