Herman Koch bestormt koppositie in Vlaamse bestsellerlijsten

Voor het eerst sinds twintig jaar staat een Nederlandse auteur op nummer 1 in de Vlaamse bestsellerlijsten. Zomerhuis met zwembad van Herman Koch is de eerste Nederlandse roman sinds De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch (verschenen in 1992) die de koppositie in de Vlaamse bestsellerlijsten inneemt, zo meldt Ambo/Anthos.

Zomerhuis met zwembad verscheen op 27 januari dit jaar in een eerste oplage van 100.000 exemplaren. Inmiddels is de roman toe aan zijn vijfde druk en zijn er al meer dan 175.000 exemplaren van verkocht. In Nederland staat de roman al zeven weken onafgebroken op de eerste plaats van de CPNB Bestseller top 60.

Ook Het diner is in Nederland na bijna 100 weken nog altijd hoog genoteerd in de Nederlandse bestsellerlijst en staat in Vlaanderen inmiddels ook in de top 10. Van Het diner zijn in totaal al meer dan 500.000 exemplaren over de toonbank gegaan. De buitenlandse rechten van Het diner en Zomerhuis met zwembad zijn inmiddels al verkocht aan Duitsland, Italië, Groot Brittannië, VS, Canada, Australië/Nieuw Zeeland, Denemarken, Zuid-Korea, Israël, Spanje (Spaanse & Catalaanse vertaling), Frankrijk, IJsland, Turkije, China, Taiwan, Noorwegen en Finland. Een verfilming en toneelbewerking van Het diner zijn in voorbereiding.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-04-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening