Amerikaanse auteur opent boekhandel met enkel eigen boek

Een complete boekhandel openen waarin je enkel je eigen werk te koop aanbiedt? De Amerikaan Andrew Kessler vindt het een uitgekiend plan om zijn publicatie in de aandacht te werken. De redelijk onbekende Kessler had geen zin om in de gewone boekhandel te concurreren met de Stephenie Meyers of Stieg Larssons van deze wereld, die er huizenhoog opgetast liggen. Dus besliste hij om een eigen verkoopspunt op te zetten in Hudson Street in New York, meldt The Guardian. Hij propte het vol met drieduizend exemplaren van zijn boek Martian Summer, waarin hij bijna dag aan dag de NASA-Phoenixmissie naar Mars volgde. Voor het boek kon Kessler drie maanden lang in het gezelschap doorbrengen van de 130 betrokken wetenschappers. Kessler opende zijn New Yorkse showroom omdat hij “bezorgd was dat niemand mijn boek zou opmerken.” Want ik ben “een nieuw, onbekend en schandaalvrij auteur.” Bovendien had hij de NASA beloofd “om de wereld een vernieuwend soort ruimtevaartverhaal te presenteren.” Inspiratie putte hij uit een frikadellenzaak. “The Meatball Shop in de Lower East Side verkoopt enkel frikadellen. Dus waarom geen zaak met enkel mijn eigen boek?” Kessler heeft ook een naam voor zijn aanpak: “Monobookism.” Voor de winkel staat een bordje: “We hebben slechts één boek, maar we zijn GEEN Scientologists.”

Tags: Boekencuriosa, Boekhandel
Geplaatst door Dirk Leyman op 10-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening