Geen nieuwe editie van festival De Nachten

Het muzikaal en literair festival De Nachten houdt er na zestien jaar mee op, dat bevestigt organisator Villanella in De Standaard. "De Nachten was een mooi vehikel," zegt Marc Verstappen van Villanella in die krant. "We hebben trends gezet. We hebben een jong publiek geprikkeld met woord en muziek. Maar er zat sleet op de formule."

Naar de jongste edities van De Nachten bleek minder volk te komen, en er was de concurrentie van Crossing Border, samen met een waslijst aan literaire en muzikale evenementen in het drukke culturele najaar.

De Singel en Villanella zullen nu  ter vervanging Vamos Brasil, in samenwerking met Europalia, organiseren, een festival met muziek, performance, literatuur en actualiteit met Brazilië in de focus. De nadruk komt daarbij op non-fictie te liggen. Villanella lijkt zo in het gat van het verdwenen Andere Boek te willen springen. De opvolger van dat festival, Mind the Book, werd afgelopen maart voor het eerst georganiseerd, overigens mee door De Singel. Onder meer Annelies Beck, David Van Reybrouck en Robert Vuijsje hebben hun medewerking aan Vamos Brazil al toegezegd.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Hans Cottyn op 11-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening