Nooit geziene buzz rond Nederlandse debutant James Worthy

"Prima schrijvertje, die James Worthy, denk ik bij mezelf. Schaamteloos, jawel", zo klonk het onlangs in Het Parool. Nee, last van valse bescheidenheid heeft de Nederlandse debutant James Worthy (30) helemaal niet. Op de omslag van zijn boek staat in negenvoud zijn eigen naam. De bij Lebowski Achievers verschenen titelloze roman is op nooit geziene wijze in de markt gezet, met een bombardement van tweets, een voorpublicatie op Facebook, een James Worthy-party, een mixtape met rappers die zijn teksten debiteren én een website. En vooral een auteur die er alles aan doet om zich in de aandacht te wurmen. Een kolfje naar de hand van uitgever Oscar van Gelderen, onlangs  door HP/De Tijd in zijn pikorde uitgeroepen tot "hipste uitgever van Nederland."

James Worthy handelt "over een dromerige dertiger", die "in een neerwaartse spiraal vol zelfdestructief gedrag" en "onnodig lange seksscènes" belandt na zijn breuk met ene Polly. Jan Wolkers meets Herman Brusselmans? De krant De Pers ontwaart eerder een nieuwe Jan Cremer in, ook al door dat al dat egotrippen. Worthy's volgende missie: bij Pauw en Witteman of bij De Wereld Draait Door raken. "Of ik mezelf aan het hoereren ben? Doe niet zo zuur. Zie onze campagne gewoon als een scheet in een antiekwinkel. We doen stof opwaaien", zo twitterde Worthy zijn critici weg.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening