Karl Lagerfeld gaat volledige Nietzsche uitgeven

Modekoning Karl Lagerfeld is van vele markten thuis. Naast fotografie en film heeft hij ook een onverzadigbare passie voor bibliofilie en filosofie. Die laatste twee fascinaties verenigt hij nu in een groots en bijzonder project, meldt WWD Eye Scoop. Samen met uitgever Gerhard Steidl gaat hij de volledige geschriften van de 19de eeuwse 'filosoof met de hamer' Friedrich Nietzsche (1844-1900) publiceren. Lagerfeld bezit talloze handschriften van Nietzsche. Hij brengt het verzameld werk uit op slechts 3.000 kopieën in een twaalfdelige set met de titel Nietzsche's Nietzsche. De gelimiteerde oplage, omgezet naar modern Duits, zal enkel in Duitsland te koop zijn en moet eind 2012 in de winkel liggen.Ook de handgeschreven correcties worden weergegeven. Lagerfeld had ook graag een Engelse editie gemaakt, maar dat zou nog vijf à zes jaar in beslag nemen. Daarom besloot hij daar voorlopig vanaf te zien. Lagerfeld kwam onlangs ook in het nieuws door de ontwikkeling van een boekenparfum (zie ons eerder bericht). Hij heeft zojuist ook een pen laten ontwikkelen, in samenwerking met S.T. Dupont, de Parijse fabrikant van onder meer luxe-aanstekers.

Tags: Bibliofilie, Uitgeverijen
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening