PJ Harvey gaat poëzie en proza publiceren

Dat de Britse zangeres en muzikante PJ Harvey zich regelmatig voedt met proza en poëzie, demonstreerde ze nogmaals met verve op haar laatste cd Let England Shake. Maar nu maakt ze écht werk van haar literaire én artistieke aspiraties. Ze zal stelselmatig gedichten, proza en schilderijen vrijgeven. Niet verwonderlijk: Harvey is er al decennialang in de luwte mee bezig. "Ik ben niet alleen een songschrijver, ik schrijf ook poëzie en proza en kortverhalen", zegt ze aan het webmagazine Spinner. "Ik neem mijn werk elke dag met me mee. Ik schrijf elke dag en ik teken en schilder elke dag. Het is een vast onderdeel van mijn leven, zelfs als ik op tournee ben. In feite is ook het songschrijven een erg visueel proces voor mij."
Harvey bracht in 19 jaar tijd acht soloalbums uit, maar tot op heden heeft ze ons nog nooit een blik gegund in haar poëtische ontboezemingen. In 2010 was ze wel gevraagd als gastredacteur van Francis Ford Coppola's Zoetrope-magazine: All Story, waar ze tekeningen in publiceerde. Polly Jean Harvey benadrukt nog dat haar roots in de kunst lag, maar dat ze per ongeluk in de muziek belandde. "Ik had bijna een graad in beeldhouwkunst, maar toen opende zich het pad naar de muziek. Ik kreeg de kans een plaat te maken en zo gleed ik weg van de kunst en de literatuur." Zie The Guardian.

Tags: Britse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 23-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening