Giphart schrijft lofrede op ‘Het leven is vurrukkulluk' van Campert

De Nederlandse schrijver Ronald Giphart schrijft ter gelegenheid van de grootscheepse campagne Nederland Leest 2011 een lofrede op Het leven is vurrukkulluk (1961) van Remco Campert. Tijdens Nederland Leest (tussen 21 oktober en 18 november) wordt de klassieker van Campert door de openbare bibliotheken gratis weggegeven aan leden. Gipharts ode aan het boek van Campert, dat vijftig jaar geleden werd uitgegeven, komt ook te staan in de speciale editie van Het leven is vurrukkulluk.
Het leven is vurrukkulluk evoceert een dag uit het leven van de vrienden Mees en Boelie, die beiden op hetzelfde meisje verliefd zijn. De roman werd destijds door critici geroemd om Camperts lichte en ironische verteltoon en groeide uit tot een ook door het publiek gekoesterd boek. Ronald Giphart (1965) schreef onder meer de romans Ik ook van jou, Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en IJsland.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening