Bekende Oostendse 'Internationale Boekhandel' sluit de deuren

De befaamde Oostendse Press Shop-boekhandel, beter bekend als de 'Internationale Boekhandel', sluit eind augustus de deuren. De uitverkoop is intussen al begonnen. Het pand op de hoek van de Adolf Buyl- en Hertstraat wordt omgebouwd tot een kledingwinkel en is aangekocht door projectontwikkelaar Marc Vanmoerkerke, die er een Massimo Dutti zal onderbrengen.

Op de locatie is al sedert 1912 een boekhandel gevestigd. Destijds werd de Vlaamse Boekhandel gesticht door Frans Devriendt.  In 1928 werd het gebouw door Devriendt vervangen door een pand met artdeco-elementen waar de familie decennialang een boekhandel uitbaatte. Aan inscripties op de gevel is nog de verwijzing te merken naar de Librairie Internationale. Later ging de uitbating over naar de dagbladhandelketen Press Shop, zij het met een ruim literair assortiment. 

In het centrum van Oostende blijven nu nog maar twee grote boekenwinkels over, waaronder het bekende Corman. De Vlaamse boekhandel maakt barre tijden door: recent gaven ook Liber Mundi in Lier en Ontwikkeling in Mechelen er noodgedwongen de brui aan, evenals Posada Art Books in Brussel. Zie de berichtgeving in Het Nieuwsblad en bij Boekblad.

Tags: Boekhandel
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening