James Bond-sequel in 007-stijl voorgesteld in Londen

In het Londense internationale St. Pancrasstation is gisteren met nogal wat trammelant de nieuwe James Bondroman gelanceerd. Het is de Amerikaanse thrillerauteur Jeffery Deaver die met de sequel Carte Blanche de geest van 007 in volle glorie moet laten herleven. Commando's van de Britse Royal Marine dropten vanop het dak van het station de eerste exemplaren en overhandigden ze aan Deaver. De schrijver arriveerde in een blitse Bentley Continental GT, geflankeerd door een in zwart leer gehuld Bondmeisje op een motor.

Deaver, die naam maakte met onder meer The Bone Collector en The Stone Monkey, kreeg voor de nieuwe Bond de opdracht van de erven van de originele auteur Ian Fleming. Volgens Deaver leidt hij 007 langs "drie à vier exotische locaties de wereldbol rond". Deaver beloofde dat hij "de persona van Bond, zoals Fleming hem creëerde, zal behouden en dat ook de unieke toon en het handelsmerk van de auteur gevrijwaard blijft". Flemings erven zijn enthousiast: "De plot is briljant, vol slimme wendingen en met een perfecte slechterik. Deaver demonstreert een gedetailleerde kennis van de British Intelligence Service en brengt Bond tot in het hart van de moderne spionage." Eerder schreven ook  John Gardner en Sebastian Faulks een vervolg op de Bond-franchise.

"Ook Beethoven, Da Vinci en Michelangelo schreven in opdracht. In de literatuur gebeurt dat ook", zei Deaver, die geen graten zag in het opgelegde, zij het fiks betaalde, werk. Zie onder meer The Guardian.

Tags: Britse literatuur, Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening