Felix Poetry Festival mixt poëzie, spoken word en popmuziek

Voor de derde editie van het Felix Poetry Festival in Antwerpen mixen programmatoren Maarten Inghels en Mourad Bekkour pure poëzieoptredens met spoken-wordperformances en popmuziek. Het festival opent op dinsdag 14 juni met een rondvaart in de Antwerpse haven aan boord van de Festina Lente. Op die boot is  het jongste stadsgedicht Scheldeduiker van Peter Holvoet-Hanssen (foto) aangebracht. Aan boord brengt de dichter-troubadour samen met de Friese dichter Tsjêbbe Hettinga, Bart Plouvier en de Ierse Belg Peter Flynn poëtische zee- en havenvertellingen, het koor Maanstemmer en Roland Van Campenhout zorgen voor muziek.

Op 15 juni opent Menno Wigman in het Felix Pakhuis het festival, de auteur van Red ons van de dichters houdt een lezing over zijn liefde voor de poëzie. Naast Bart Meuleman en Peter Holvoet-Hanssen treedt ook Ellen Deckwitz op. Die dichteres duikelt, op verzoek van het publiek als menselijke poëziejukebox enkele van de 400 gedichten op uit haar geheugen of gaat improviserend aan de slag. Verder staan twee Britse artiestes garant voor bruisende spoken word performances: Laura Dockrill, door The Times gelabeld als  een van de rijzende sterren uit de hedendaagse poëzie, en Zena Edwards die haar poëzie begeleidt met een Zuid-Afrikaanse harp. Op het programma ook nog muziek van Thé Lau en een vertoning van de kortfilm De Veer van César waarin o.a. Pjeroo Roobjee figureert (zie ons eerder bericht).

Op 16 juni toont David Van Reybrouck het resultaat van zijn facebookexperiment waarbij hij zijn virtuele vrienden opriep om samen een poëtisch vervolg te breien aan her en der opgepikte zinsneden. Dankzij de samenwerking met Poetry International kan er uitgepakt worden met twee internationale namen: de Chinese dichter Yan Chun en de Frans dichteres met Tunesische roots Amina Saïd (foto). Ook  Tsjêbbe Hettinga en F. Starink beklimmen het podium. Het ruime muzikale aanbod wordt gebracht door Tom Pintens, de groep Reinout met Nevenwerking (een rockband rond dichter Reinout Verbeke) U.N.O.M. en als slotact DJ Tim Vanhamel. De avonden in het Felix Pakhuis worden gepresenteerd door Johan de Boose, doorlopend zorgt dichteres en beeldend kunstenaar Lies Van Gasse voor graphics die op groot scherm zullen worden geprojecteerd. En voor wie de honger naar poëzie nog niet is gestild, organiseert Felix Poetry op vrijdag 17 juni een 'poëziesafari' of een bustrip naar Poetry International te Rotterdam met Peter Holvoet-Hansen en F. Starink als poëtische reisbegeleiders.

Tags: Literaire evenementen, Poëzie
Geplaatst door Johan Eeckhout op 02-06-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening