75-jarige Antwerpse Boekenbeurs doet oproep naar archiefmateriaal

De Antwerpse Boekenbeurs viert komend najaar zijn vijfenzeventigjarig bestaan. In het Letterenhuis organiseert Boek.be daarom van begin oktober tot half november een retrospectieve tentoonstelling over de geschiedenis van Vlaanderens grootste boekenevenement. Boek.be kondigt een expo aan "met boeiende achtergrondinformatie, leuke anekdotes, woorden, beelden en cijfers van de Boekenbeurs doorheen de geschiedenis" en lanceert ook een oproep naar materiaal om de tentoonstelling te spekken.

Aan het Boekenbeurspubliek wordt gevraagd om foto's, krantenknipsels en "ander materiaal van onschatbare", gelinkt aan de Boekenbeurs, te bezorgen. "Hoe ouder het materiaal is, hoe liever. Heeft u een foto van de koning die op bezoek kwam, een flamboyante auteur die signeert, een audio of video-opname van een programmapunt, of misschien heeft u nog een bijzondere anekdote?"

Wie iets bruikbaars heeft, kan mailen naar hedwig.bogaerts@boek.be met een korte beschrijving (wie is het, waar en wanneer gebeurde het?) van de Boekenbeursschatten. Het materiaal (met dezelfde beschrijving) moet tegen uiterlijk vrijdag 10 juni bij Boek.be belanden. Boek.be verzekert om het na de tentoonstelling "ongeschonden terug te bezorgen."

Tags: Boekenbeurzen, Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening