Femke Halsema begeeft zich in uitgeverswereld

De voormalig GroenLinks-leider Femke Halsema wordt vanaf 28 juni voorzitter van de raad van commissarissen van WPG Uitgevers, zo meldt nu.nl. Bij de uitgeversgroep zijn onder meer Querido, De Bezige Bij en Standaard Uitgeverij ondergebracht. Ook Weekbladpers Tijdschriften, uitgever van onder andere Vrij Nederland en Opzij, ressorteren onder de groep.

Halsema, die zelf drie boeken op haar naam heeft staan, toonde volgens de uitgeversgroep al interesse in de uitgeefwereld door het juryvoorzitterschap van meerdere literaire prijzen op zich te nemen. Ze was in het verleden voorzitter van de jury's van de Gedichtendagprijzen, de Woutertje Pieterse Prijs en de AKO literatuurprijs. WPG Uitgevers zegt dat de benoeming van Halsema aansluit bij het '"maatschappelijk belang'" van de activiteiten van de uitgevers in Nederland en Vlaanderen. Halsema combineert het voorzitterschap met haar werk als bijzonder hoogleraar politiek in de 21ste eeuw aan de Universiteit van Tilburg.

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Dirk Leyman op 31-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening