Kader Abdolah neemt wetenschappers en uitvinders in de arm

De Iraans-Nederlandse auteur Kader Abdolah gaat extra personeel in de arm nemen om zijn boeken tot een goed einde te brengen. In het Delfts Dagblad deed hij een oproep aan uitvinders, wetenschappers en studenten om mee te werken aan zijn nieuwe boek De ingeving. "Ik ben op zoek naar degenen die op zoek zijn, gefascineerd door de persoon en zijn verhaal", zegt de auteur in zijn onvervalst Abdolah-idioom. De ingeving is het gevolg van Kaders fascinatie "voor de gedrevenheid van mensen met mooie ideeën". Abdolah, die voor zijn vlucht naar Nederland natuurkunde studeerde aan de Universiteit van Teheran, wil achterhalen hoe een idee uiteindelijk leidt tot een prototype of publicatie. En wie is de persoon achter het ‘maatschappelijk relevant' idee? Tussen augustus en november zal Abdolah de door hem geselecteerde kandidaten interviewen. Aanleiding voor het boek is de tweejaarlijkse oeuvre-onderscheiding ‘Gezichtsbepalend kunstenaar Zuid-Holland 2012' die de provincie Zuid-Holland aan Kader Abdolah heeft toegekend. Nederlandse kandidaten kunnen zich aanmelden voor 1 juni via www.kunstgebouw.nl/gezichtsbepalend2012. Abdolah was tijdens de voorbije Boekenweek de auteur van het Boekenweekgeschenk De kraai.

Tags: Nederlandse literatuur, Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening