William en Katebio al na 72 uur in de winkels

De Britse royaltybiograaf Andrew Morton heeft voor een stunt gezorgd. Amper drie dagen na het huwelijk van William en Kate slaagden Morton en zijn uitgever er al in om zijn biografie William and Catherine: Their Lives, Their Wedding in de winkelrekken te krijgen. Uitgever Michael O'Mara hoopt opnieuw het Guinness Book of Records te halen. Morton verwief faam als biograaf van prinses Diana.
Honderd minuten na de balkonkussen koos Morton al de coverfoto en op de dag van het huwelijk werkte hij het slothoofdstuk af, met een verslag over het heuglijke evenement. Vervolgens werd de pdf naar Italië gestuurd, waar de drukpersen vrijwel meteen begonnen te rollen. De eerste lading van de oplage van 100.000 exemplaren arriveerden maandagnamiddag in de Londense Waterstone's in Charing Cross, welgeteld 72 uur na de laatste foto. Drie vierde van het boek had Morton al klaar voor de huwelijksdag. "Het bij elkaar puzzelen van het laatste hoofdstuk was een ander paar mouwen. Het ging weliswaar slechts om 2.500 woorden, maar we moesten wel 40 originele foto's vinden. Niet de beelden die iedereen al kende." O'Mara verbrijzelt zo allcht zijn eigen record. "In 1986 belandden we in het Guinness Book of Records met ons boek over het huwelijk van Andrew en Fergie. Dat lukte in 76 uur en geldt als snelst gemaakte kleurenfotoboek ooit. Niemand deed ooit beter, voor zover ik weet."

Tags: Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening