Julien Weverbergh ontvangt Isengrimusprijs

De Isengrimusprijs van het Louis Paul Boon Genootschap gaat naar de Vlaamse schrijver én uitgever Julien Weverbergh. De Isengrimusprijs wordt om de twee jaar toegekend aan personen die onderzoek doen naar het leven en werk van de schrijver Louis Paul Boon. De jury koos dit jaar unaniem voor Weverbergh.

Weverbergh was een van de eersten die in de jaren 1960 de romans van Boon verdedigde in zijn eenmanstijdschrift, zegt de organisatie. Verder was hij onder meer betrokken bij het Boonboek en de uitgave van de cursiefjes van Boon, de zogenaamde 'Boontjes'. JulienWeverbergh was lang werkzaam bij Manteau. In 1986 richtte Weverbergh uitgeverij Houtekiet op en was de schoonvader van dichter Jotie T'Hooft. In zijn late jaren trad hij terug de uitgeverswereld binnen met het intussen ter ziele gegane Wever & Bergh.

De laureaat wordt beloond met een grafisch werk van de Nederlandse kunstenaar Walter Kerkhofs. De prijs wordt op zaterdag 17 september in Antwerpen uitgereikt. Eerdere winnaars van de Isengrimusprijs waren onder meer  Gracienne Van Nieuwenborgh (2009), Gerrit Jan Bork (2007), Bert Vanheste (2005) en Paul de Wispelaere (2003). (Foto: lp met elf boontjes, voorgelezen door LP Boon)

Tags: Nederlandse literatuur, Literaire prijzen
Geplaatst door Hans Cottyn op 05-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening