Nederlandse schrijver Clark Accord zeer ernstig ziek

De Nederlands-Surinaamse schrijver Clark Accord is zeer ernstig ziek. De schrijver heeft maag- en darmkanker in een vergevorderd stadium, zo maakte zijn uitgeverij Nijgh & Van Ditmar bekend. Accord werd in 1961 in Paramaribo, Suriname geboren. Tot zijn zeventiende woonde hij in Suriname, waarna hij in Amsterdam verpleegkunde studeerde. Hij werd een succesvol visagist.

Van zijn debuut De koningin van Paramaribo uit 1999, zijn ondertussen meer dan 120.000 exemplaren verkocht; het is vertaald in Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika en Finland. Andere boeken van Accord zijn Tussen Apoera en Oreala: een liefdesgeschiedenis in de regenwouden en Shirley in Allochtonië. Accord schreef lange tijd een column in Het Parool.

Afgelopen zaterdag werd Accord in het ziekenhuis door de Surinaamse ambassadeur in Nederland onderscheiden met de Surinaamse Ere-orde van de Gele Ster. Er is ook een besloten samenzijn gepland met de schrijver in de kapel van het hospitaal. Accord wil daar vrienden en lezers bedanken "voor hun aanwezigheid in zijn leven", aldus Boekblad.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 09-05-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening