Poetry International Festival in het teken van 'chaos en orde'

Voor het 42ste jaar op rij zet de Rotterdamse schouwburg zijn deuren open voor het Poetry International Festival. Vanaf morgen tot zondag 19 juni biedt het flink gestoffeerd festival naast de traditionele avondoptredens ook overdag ruimte voor vertaalsymposia, masterclasses poëzie schrijven en poëzie lezen, interviews en lezingen. Met de komst van o.a. Armando, Robert Hass (voormalig Poet Laureate), de bekende Australische dichter Les Murray, de Israeliër Admiel Kosman, de Frans-Tunesische Amina Saïd, de jonge Duitse Ann Cotten, de Roemeense prozadichteres Doina Ioanid en de Chinees Yan Jun behoudt festivalprogammator Marc Kregting het internationale karakter van het festival. Thema is dit jaar Chaos en Orde, in het rijtje evenementen valt een Special Gertrude Starink op. De in 2002 overleden dichteres van het vijfdelige De Weg naar Egypte wordt op vrijdagavond geëerd door o.a. F. Starik en Maria van Daalen. Voor een ander hoogtepunt moet de vertoning van de documentaire Einde en begin - een ontmoeting met Wislawa Szymborska zorgen, maker John Albert Jansen realiseert hiermee een portret van de Poolse dichteres en Nobelprijswinnaar die voor een keer haar mediaschuwheid liet varen. Op donderdag 16 juni wordt de C. Buddingh'-prijs uitgereikt; de dichters Y.M. Dangre, Dennis Gaens, Marjolijn van Heemstra en Lieke Marsman maken kans op deze debuutprijs. De VPRO covert opnieuw op radio en televisie verschillende festivalmomenten en men kan op de site van poetry.nl terecht voor livestreaming. Zoals de voorbije jaren wordt de entreeprijs overgelaten aan de bezoeker: die bepaalt na afloop wat hij of zij betaalt.

Tags: Literaire evenementen, Poëzie
Geplaatst door Johan Eeckhout op 13-06-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening