Nederland mogelijk binnenkort weer gastland op Frankfurter Buchmesse

Nederland en zijn literatuur is een van de komende jaren wellicht opnieuw gastland op de Frankfurter Buchmesse. De Nederlandse ambassade in Berlijn heeft onlangs het Nederlands Letterenfonds benaderd met de vraag of Nederland al volgend jaar gastland wilde zijn tijdens de Buchmesse. Uiteindelijk viel de keuze op Nieuw-Zeeland. Maar Nederland blijft in de running voor de jaren erna, aldus Boekblad.

De directeur van het Nederlandse Letterenfonds Henk Pröpper zegt dat Duitsland in de penarie zat. Het verzoek was "heel serieus": "Duitsland zat omhoog, omdat een aantal kandidaten had afgezegd", vertelt hij in Boekblad. "De ambassade zag het heel erg zitten, het kabinet zet heel erg in op samenwerking met Duitsland. De Buchmesse had ook goede ervaringen met ons organisatievermogen en onze financiële slagkracht, al is die nu natuurlijk een stuk minder." In 1993 was Nederland ook al gastland op de Frankfurter Buchmesse. "Het Letterenfonds is in principe geïnteresseerd, het economisch belang van de literaire uitwisseling is ook evident voor Nederland. De Nederlandse overheid moet het dan echter wel willen en steunen." Maar, voegt Pröpper er wel aan toe, "de Nederlandse literatuur presenteren in Duitsland is niet echt nodig, er zijn zeventig tot tachtig auteurs die daar publiceren, vaak met succes."

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-06-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening