Germaine Greer: 'Honden brengen boshyacint in gevaar'

De befaaamde Australische literatuurwetenschapster Germaine Greer moest vorige week een aantal oprispingen kwijt. Op het literaire Hay-on-Wye-festival deed de feministische academica een felle oproep aan de Britten om paal en perk te stellen aan het redeloze gedrag van hun honden, meldt The Guardian. De schrijfster van De vrouw als eunuch neemt het niet langer dat de honden door de bossen draven en daarbij de boshyacint in het gedrang brengen. "Als je van de boshyacint houdt, breng dan je hond om", oreerde ze. Greer zegt dat vooral de uitwerpselen van de viervoeters de lentebloem bedreigen. Greer, die zelf een hyacintenbos bezit, spreekt van ervaring. Ze achterhaalde dat het fosfor in de hondendrek het chemische evenwicht verstoort. "Met het risico om jullie tegen me in het harnas te jagen, zou ik willen suggereren dat jullie Britten een punt zetten achter jullie eindeloze liefdesaffaire met honden." Dat de bosbeschermingsorganisatie de Woodland Trust niets onderneemt tegen de praktijken, is haar al evenzeer een doorn in het oog. Maar ze ziet naast honden, nog ergere kwelgeesten voor de bossen: "Mensen die door de bossen hollen en foto's nemen terwijl ze hyacinten vertrappelen, zijn uiteindelijk de grootste dreiging." (foto: Germaine Greer in 1974)

Tags: Boekencuriosa, Polemiek
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-06-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening