Uitgever en biograaf in beroep tegen Reve-uitspraak

Biograaf Nop Maas en uitgever Van Oorschot gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam om alsnog het derde deel van de biografie van Gerard Reve te kunnen uitbrengen.

"De schrijver en uitgever van het boek Gerard Reve - Kroniek van een schuldig leven, Nop Maas en Wouter van Oorschot, stellen hoger beroep in tegen de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam die hen de uitgave van het derde deel van deze kroniek verbiedt voorzover dit citaten uit ongepubliceerd werk van Gerard Reve bevat. Zij zijn van mening dat de auteursrechthebbende op het werk van Reve, J. Schafthuizen, wel degelijk toestemming voor de uitgave heeft gegeven," zo luidt het op de website van de uitgeverij.

Joop Schafthuizen, de partner van de in 2006 overleden Reve, won vorige maand een kort geding waarbij de rechtbank de publicatie van ongepubliceerd werk van Reve verbood. Per overtreding kost dit de uitgever 50.000 euro. Van Oorschot houdt vol dat Schafthuizen toestemming voor de uitgave heeft gegeven. Volgens de rechterlijke uitspraak was dat niet het geval. Zie ook Nu.nl.

Tags: Polemiek, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 11-07-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening